Foredrag

Aktivt Kreativ – Vær Kreativ på Kommando

Kom med til en kombination af foredrag og freestyleshow, som tager afsæt i bogen af samme navn “Aktivt Kreativ”.

Hvis vi studerer freestylerens metoder nærmere, så kan vi alle lære at tænke og agere kreativt i alverdens scenarier. For hvem er bedre at tage udgangspunkt i end den kreative tænknings eliteudøver?

Helt overordnet tænker vi generelt forkert om kreativite ideer. Vi har en tendens til at omtale det som noget, vi ”får” – som var der nogen, der "gav" det til os. Hvis der er noget, en freestylerapper ikke kan, så er det at vente på, at de kreative ideer falder tilfældigt ned fra himlen. Når vi lærer at udnytte de psykologiske mekanismer bag freestylerap, så kan vi tage styringen over vores egen kreativitet og ideer. Vi kan i bund og grund være aktivt kreative.

I foredraget demonsterer Pede B sine utroligt imponerende evner til at freestyle. Psst, han afslører også hemmelighederne bag evnen til kunne tænke kreativt på kommando. Mads Korsgaards psykologiske indsigter rammesætter og forklarer Pede B's performance, så I får mulighed for at forstå det psykologiske bag.

I kan se frem en musikalsk og lærerig oplevelse, som I sent glemmer. Det er en unik mulighed for at forstå menneskets kreativitet - alt imens den udspiller sig lige for øjnene af dig. I får også inspiration og redskaber til selv at være kreative i hverdagen og i jeres professionelle virke.

Kunstig intelligens og kreativitet

Du har højest sandsynlig hørt om fænomenet 'kunstig intelligens' (AI), for det er et af tidens absolut mest hypede fænomener. Men det er tit en noget dystopisk fortælling, vi får fortalt. Det er svært at argumentere imod, at kunstig intelligens i fremtiden formentligt vil tage styringen over mange af vores opgaver – og hvor placerer det så os mennesker? Bliver vi bare komplet overflødige?

Måske eksisterer der også nogle mere positive aspekter af den nye teknologi, hvor mennesket stadig er i centrum? Måske giver kunstig intelligens nogle helt nye muligheder for, at vi kan eksperimentere med teknologien? Måske kan vi rent faktisk benytte kunstig intelligens til at udvide vores menneskelige hjerne og dens kreative muligheder og råderum?

I denne AI-baserede kombination af foredrag og freestylerap udforsker rapperen Pede B og psykologen Mads Korsgaard perspektiverne. I vil for eksempel opleve en interaktiv improvisation mellem menneskelig og kunstig intelligens live – det vil sige  et kreativt sammenspil og samarbejde mellem menneske og maskine.

Deltagerne får indsigt i, hvordan kunstig intelligen og den menneskelige kreative hjerne fungerer og opererer. Det bliver en både informationsrig og underholdende oplevelse, som åbner jeres øjne på for nye perspektiver på den fremstormende teknologi, som uden tvivl vil præge vores verden i fremtiden i høj grad.

Fra improvisation til innovation (til virksomheder)

Freestylerap er på mange måder det ideelle eksempel på professionel innovation. Ligesom en moderne organisation, skal freestylerapperen konstant agere fleksibelt i et uforudsigeligt og omskifteligt miljø, og han skal under hårdt pres levere et produkt her og nu. 

Pede B demonstrerer på baggrund af publikums inputs sin imponerende kunnen og afslører, hvordan man ved at improvisere ud fra omverdenens inputs kan "innovere på kommando". 

Det hele rammesættes af Mads Korsgaards indsigt fra den nyeste psykologiske forskning. Gennem foredraget anvendes freestylerap som en analogi for den moderne virksomhed, hvor den professionelle freestylerappers metoder kobles til de organisatoriske praksisser, vi til dagligt anvender på vores arbejdspladser. 

Deltagerne får redskaber til at "improvisere og innovere" i deres egen dagligdag ud fra evidensbaseret viden. 

Foredraget kan vinkles mod både ledere og medarbejdere i erhverslivet. 

Kreativitet, uddannelse og freestylerap (til uddannelsesinstitutioner)

En blanding af foredrag og freestyleshow, målrettet studerende og undervidere på uddannelsesinstitutioner. Foredragsshowet stiller skarpt på det forunderlige fænomen, vi kalder kreativitet. 

Det moderne arbejdsmarked fordrer i langt højere grad end tidligere, at vi er i stand til at tænke kreativt og være opfindsomme i vores hverdag. For at løse de opgaver, der stilles her, er vores allervigtigste ressource den almenmenneskelige skaberevne - vores kreativitet - som vi bruger til at udvikle nye produkter og services, samt skabe ny viden. Det er derfor vigtigt, at vores uddannelsessystem forholder sig til disse udfordringer. Men hvad er "kreativitet" egentlig for noget? Er det, når vi spiller musik? skriver digte og maler billeder - eller er der andre og bredere måder, man kan forstå dette fænomen på? Og kan man træne og udvikle sin "kreative tænkning?"

Disse spørgsmål gives der svar på i foredraget "kreativitet, uddannelse og freestylerap", som eksklusivt udbydes i et skævt samarbejde mellem psykologen og kreativitetseksperten Mads Korsgaard og den kendte og anmelderroste rapmusiker Pede B. 

Foredraget tager udgangspunkt i den nyeste forskningsbaserede viden omkring læring og kreativitet, og blander dette med Pede B's imponerende sproglige evner som freestylerapper. Pede B fungerer her som rollemodel for, hvordan den kreative tænkning udspiller sig i praksis, og undervejs løfter han sløret for, hvilke metoder han bruger til konstant at skulle levere kreativt på kommando. Foredraget er specielt udviklet og henvendt til elever (og lærere) ved ungdomsuddannelserne, og tilbyder en både lærerig, underholdende og musikalsk oplevelse, der giver tilhørerne en teoretisk forståelse for kreativitet og samtidig  inspirerer til kreativ tænkning og problemløsning i hverdagen. 

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Kontakt & Booking

Hvis du ønsker at booke et foredrag med Mads Korsgaard og Pede B, eller hvis du har spørgsmål,  kan du udfylde formularen - nemt og enkelt. Vi svarer så hurtigt vi kan!